top of page

Wat de impact is van onze inspanningen kan je het beste horen van onze fans zelf.

Ervaar hier hun enthousiasme!

Shell

"We hebben inmiddels een aanspreekcultuur"

Ton Hoornweg is als Service Manager op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag verantwoordelijk voor alle facilitaire 'soft services'. Hij is al 25 jaar verbonden aan Shell en vertelt met enthousiasme hoe hij dit in zijn werk als privé toepast.

 

Hoe ben je met Hostmanship in aanraking gekomen?

"10 jaar geleden deed ik een opleiding Servant Leadership aan Nyenrode en Hostmanship maakte daar onderdeel van uit. Die sessie was erg leuk en ik was meteen enthousiast. Ik heb het toen binnen de Shell organisatie geïntroduceerd. We hebben eerst onze Service Providers gevraagd in hoeverre zij bekend waren met Hostmanship. Het was nieuw en onder andere G4S was hier al wel mee bezig. Ze kregen het alleen met enkel trainingen moeilijk van de grond. Ook binnen Shell zelf kwamen we toen niet verder. Pas met het Shell Experience Programma ging het over de vraag: Hoe kunnen we de werkomgeving van onze medewerkers verbeteren? Dit programma ging over digitalisering en duurzaamheid, maar ook over het welzijn van onze mensen. En dat was het moment dat ik Hostmanship opnieuw onder de aandacht bracht, omdat dit het middel was waarmee we het verschil konden maken."

hostmanship_shell_1.jpg
474-4746188_vector-shell-logo-hd-png-dow

"Met alleen goede mensen kom je er niet!"

Wat hebben jullie gedaan?

"We hebben met volledige commitment doorgepakt, niet alleen met onze leveranciers maar ook met onze eigen Real Estate mensen. Het programma had als doel het laden van de kernwaarden van Shell. Drie bedrijven lieten we presenteren wat de beste aanpak zou kunnen zijn. Wat erg sterk was bij de Hostmanship Group was dat met het verbeteren van de Klanttevredenheid het ook gaat over het verbeteren van de Employee Statisfaction: het verwelkomen van jezelf en elkaar. We kunnen onze mensen wel gaan trainen in het contact met klanten, maar dat gaat niet werken als ze niet lekker in hun vel zitten. Daarnaast willen mensen om hun gedrag aan te kunnen passen ook weten 'waarom' dit moet. Je rol als leidinggevende is cruciaal, het valt en staat met leiderschap.

Welk effect heeft dit opgeleverd?

"Je merkte al in de sessies dat de verschillende groepjes veel meer één geheel gingen vormen. Er ontstond wederzijds begrip en mensen gingen meer in dialoog met elkaar: "Oh? doen jullie dat zo?" en dat soort dingen. De mensen voelden zich meer gehoord en begrepen. Zelfs bij de receptie, de mensen die er in getraind zijn, was de reactie: "Oh, werkt dat zo!!"

We hebben inmiddels veel meer een aanspreek cultuur gekregen. Waar we eerst riepen: "Je doet het fout!!" gaan we nu meer de dialoog aan met elkaar, met meer bewustwording van waarom er bepaalde regels zijn. En dan moet je bij sommigen het vaker uitleggen en anderen pakken het nooit op, maar daar nemen we dan ook afscheid van. Maar, deze 'reis met Hostmanship' geeft heel veel energie en veel positiviteit. En dat is iets dat we in deze tijd, maar ook in de toekomst, goed kunnen gebruiken. Dat vind ik nog het belangrijkste."

Wat heeft het jou persoonlijk gebracht?

"Als leidinggevende wil ik stappen zetten, ik wil vooruitgang, innovatie. Ik kan alleen maar groeien als de organisatie mee groeit. Dus als de mensen zich niet comfortabel voelen, hoe kan je je dan als leider comfortabel voelen en groeien? Dat is onmogelijk. Ik merk dat met Hostmanship dit meekrijgen van mensen leuker wordt. Ik ga graag in gesprek met alle mensen door de organisatie heen van de schoonmaker tot de directie. En privé ben ik bewuster aandacht gaan geven aan mijn familie en kinderen. Oprechte aandacht door te luisteren

Nieuwsgierig naar meer?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten?

Klik hier voor contact!

Lees ook de andere verhalen van onze fans

Karwei - Jørgen Franke

Karwei - Jørgen Franke

"Met Hostmanship krijg je ook een partnership."

Gemeente Zevenaar - Liesbeth van de Weerdhof

Gemeente Zevenaar - Liesbeth van de Weerdhof

"Hostmanship heeft de verbinding met onze inwoners versterkt."

Shell - Ton Hoornweg

Shell - Ton Hoornweg

'Met alleen goede mensen ben je er niet.'

TESO - Arjen Poelman

TESO - Arjen Poelman

'Medewerkers geven meer feedback en nemen meer verantwoordelijkheid.'

Rijksmuseum - Karen Keeman

Rijksmuseum - Karen Keeman

Samenwerken met Hostmanship voelt oprecht betrokken.

Stenden - Marco ten Hoor

Stenden - Marco ten Hoor

Hostmanship als onderdeel van het curriculum

bottom of page