top of page

Lees hier waarom onze fans zo enthousiast over ons zijn.

Rijksmuseum%2520hostmanship_edited_edite

2007:

Het Rijksmuseum werd één van onze eerste opdrachtgevers.

Karen Keeman

Manager Facilities

Rijksmuseum

"Het samenwerken met Hostmanship voelt oprecht betrokken"

Karen Keeman is Manager Facilities in Het Rijksmuseum. In 2007 starte zij als als één van de eerste organisaties in Nederland met Hostmanship.

Hoe is Hostmanship op jullie pad gekomen?

"Via mijn netwerk werd ik geattendeerd op Alexander De Vries. We waren namelijk opzoek naar een programma om invulling te geven aan de front office van het vernieuwde museum. Wij zochten iets anders dan de 'standaard training gastvrijheid'. Eigenlijk meer een filosofie die bleefplakken. Na het lezen van het boek van Jan Gunnarsson dacht ik: dit is niet zo maar een cursus waar braaf moet lachen. Het is anders, er zit echt een verhaal achter."

Wat sprak je daarin aan?

"Hostmanship begint eerder dan het contact met de bezoeker. Het start al s'ochtends met jezelf aankijken en de vraag stellen: 'Hoe zitten wij vandaag in de wedstrijd?' Is het een grijze dag? Of is het een turquoise dag? Dit heeft niet alleen effect op de bezoekers, maar ook op de collega's waarmee je samenwerkt."

Hoe hebben jullie Hostmanship toegepast?

We hebben Practitioners binnen ons team die door Hostmanship zijn opgeleid. Aanvankelijk eerst alleen bij Front Office, maar nu ook bij Veiligheidszaken. Zij trainen samen alle nieuwe medewerkers. Ook hebben we een programma voor onze leidinggevenden met onder andere MBTI en coaching on the job.

Eens in de zoveel tijd hebben we een herhalingstraining met Hostmanship. En we houden het levend, bijvoorbeeld bij de dagelijkse briefing: We gaan weer opzoek naar Wow-momenten! Wie heeft er een mooi verhaal dat hij wil delen? Dan start de bewustwording ook bij anderen met de vraag: Wat kan ik doen om een bijdrage te leveren? Of, wat kunnen we doen bij de kassa om de gasten te verrassen? Zo koppelen we dat steeds aan Hostmanship.

Welk resultaat heeft dit opgeleverd?

"De groep medewerkers is heel leuk met elkaar"

Meet je dat ook?

"Dat vind ik lastig, ik wilde graag kunnen meten, maar lukt nog niet echt."

Maar hoe merk je dat het effect heeft?

"Wel, aan de sfeer op de vloer, die kan je proeven. Medewerkers blijven lang bij je en je merkt het aan de complimenten die je van bezoekers krijgt. Dan realiseer je dat je een heel mooi team hebt en dat Hostmanship niet alleen voor de bezoeker is, maar ook voor de collega's." 

Wat maakt jou als mens enthousiast?

"De trainers met wie wij samen werken zijn betrokken en enthousiast. Ze lopen ook al zo lang mee, dat we ook meeleven met elkaar in vreugde en verdriet, echt betrokken!

Ook goed dat er constant geïnnoveerd wordt, steeds worden er weer nieuwe dingen aangeboden die passen bij de tijd waarin we leven. Dan heeft het toegevoegde waarde, want je groeit samen verder.

Het is heerlijk als een bezoeker naar je toekomt en zegt: wat een fijn team heeft het Rijksmuseum toch. Of, dat collega directies vragen: waar doen jullie je trainingen, want het was bij jullie zo fijn! Ja, daar wordt ik heel enthousiast van!

Nieuwsgierig naar meer?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten?

Klik hier voor contact!

Lees ook de andere verhalen van onze fans

Karwei - Jørgen Franke

Karwei - Jørgen Franke

"Met Hostmanship krijg je ook een partnership."

Gemeente Zevenaar - Liesbeth van de Weerdhof

Gemeente Zevenaar - Liesbeth van de Weerdhof

"Hostmanship heeft de verbinding met onze inwoners versterkt."

Shell - Ton Hoornweg

Shell - Ton Hoornweg

'Met alleen goede mensen ben je er niet.'

TESO - Arjen Poelman

TESO - Arjen Poelman

'Medewerkers geven meer feedback en nemen meer verantwoordelijkheid.'

Rijksmuseum - Karen Keeman

Rijksmuseum - Karen Keeman

Samenwerken met Hostmanship voelt oprecht betrokken.

Stenden - Marco ten Hoor

Stenden - Marco ten Hoor

Hostmanship als onderdeel van het curriculum

bottom of page