Historie

Jan Gunnarsson is de grondlegger van Hostmanship, of Vardskapet zoals het in het Zweeds heet. Hij inspireert mensen over de hele wereld met zijn sterke persoonlijke toewijding voor deze unieke filosofie. Hij is de auteur van de boeken Hostmanship, de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn en From Boss to Host

Alexander de Vries onmoette Jan Gunnarsson een aantal jaren geleden op een congres in de Verenigde Staten. Hij raakte geïnspireerd door Jan nadat hij zich jarenlang met de economische, financiële en commerciële aspecten van organisaties had beziggehouden. Hostmanship bleek de uitdaging waar Alexander naar op zoek was en hij heeft het concept inmiddels, samen met zijn team, succesvol bij diverse profit- en non-profit organisaties geïmplementeerd.

House of Hostmanship

Hostmanship heeft zich inmiddels bewezen en wordt meer en meer toegepast door organisaties. Dit trekt ook professionals aan, die graag met Hostmanship aan de slag willen gaan bij organisaties. Om te voorzien in deze vraag, hebben wij de House of Hostmanship opgezet. Dit is een franchiseconcept, waarin je je als professional kan aansluiten bij de Hostmanship Group Nederland. Om de originele gedachte en de kwaliteit van Hostmanship te kunnen waarborgen, is het echter niet toegestaan om zonder toestemming en zonder licentie van de Hostmanship Group, vanuit de Hostmanship filosofie diensten/producten aan te bieden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Onze wens

Onze missie is de wereld mooier maken met Hostmanship. Pure oprechtheid en authenticiteit dreigen soms in de vergetelheid te raken. Contacten met anderen zijn gekunstelde ontmoetingen aan het worden en onze ingestudeerde systemen en protocollen krijgen de overhand. Hierdoor zijn we het menselijke aspect en dat wat de ander echt wil over het hoofd gaan zien.

De uitvinding van Hostmanship 

Waarom blijf ik terugkeren naar bepaalde mensen? Of het nu een groenteboer is of een verpleegster in wie ik net iets meer vertrouwen heb, of een baas met wie ik plezierig samenwerk: bij elke ontmoeting gebeurt er iets. Er ontstaat een gesprek tussen twee mensen waarin ik en geloofwaardig antwoord krijg op mijn vraag of probleem. Het feit dat ik toevallig een medewerker, klant of patiënt ben, is daar ondergeschikt aan. In deze ontmoetingen voel ik me eerder een gast, die wordt uitgenodigd door een ander die er alles aan zal doen om mij te helpen slagen.

Op een dag realiseerde ik me dat deze personen zich opstellen als gastheren en gastvrouwen, en dat alle mensen die ze ontmoeten, automatisch bij hen te gast zijn.

Zoals dat gaat met alle grote ideeën die we in ons leven krijgen, werd ik al gauw volledig in beslag genomen door deze gedachte. Ik ontdekte vergelijkbare personen in mijn omgeving, legde verbanden en begon mijn gevoelens om te zetten in woorden. Met een hoofd vol ideeën belde ik Olle. Tien jaar eerder hadden we elkaar voor het eerst ontmoet en zijn warme, directe en ongecompliceerde manier van schrijven sprak me aan. Samen begonnen we te werken aan ons eerste boek.

We kwamen bijeen en bespraken onze ideeën, namen mijn aantekeningen door en bekeken alles vanuit onze verschillende invalshoeken. In 2002 verscheen ons eerste boek, en de ontvangst daarvan oversteeg al onze verwachtingen. Uit alle delen van Zweden kregen we reacties van lezers. 'Eindelijk is er iemand die dat gevoel waarmee ik al zolang rondloop, op papier heeft gezet!' Dat was precies ons doel. 

Jan Gunnarsson