Vad är Värdskap?
QUOTES OVER HOSTMANSHIP

Service is wat je geeft, Hostmanship is hoe je het laat voelen

CONTACT
Crailoseweg 22
1272 EV Huizen, Nederland

Telefoonnummer
035 524 74 20
info@hostmanship.nl
SOCIAL MEDIA
Afdrukken

Blij met zo'n baas

VERSCHENEN 7/11 10:0

In zijn nieuwe blog stelt Ron Groothuis zich voor hoe het werken in de zorg eruit zou zien bij een optimaal werkklimaat.

In zorgland wordt er momenteel volop afgegeven op de managers. Het zouden overbodige bazen zijn waar je alleen maar last van hebt, die je extra werk bezorgen en die betaald worden van het geld dat eigenlijk voor de zorg bestemd is. De gedachte bestaat dat we veel beter af zouden zijn zonder die managers.

Maar stel je nou eens voor dat er iemand is die er voor zorgt dat jij het werk kunt doen waar je echt goed in bent, namelijk het zorgen voor bewoners, cliënten of patiënten, zonder dat je je zorgen over andere zaken hoeft te maken, die je talenten en passie ziet en waardeert en het beste uit je haalt.


Persoonlijke begeleiding
Stel je eens voor dat er iemand is die jou en je team coacht en begeleidt in nieuwe dingen,  een goede onderlinge samenwerking en ervoor zorgt dat iedereen in het team zich écht welkom voelt. Iemand die wanneer er een klacht is of een incident plaats heeft gevonden samen met jullie zoekt naar oplossingen of verbeteringen en die ook aandacht heeft voor de gevoelens die dat met zich meebrengt.

Iemand waarmee je persoonlijke problemen die van invloed zijn  op jouw werk kunt bespreken en iemand die weet wanneer je 25 jaar in dienst bent en voor jou een onvergetelijk feest organiseert. Iemand die jou persoonlijk je kerstpakket overhandigt en je bedankt voor je inzet in het afgelopen jaar. Iemand die er voor zorgt dat nieuwe medewerkers zich meer dan welkom voelen, ze goed inwerkt en begeleidt, zodat zich snel helemaal thuis voelen in het team.

 Iemand die de vertaalslag maakt
Stel je eens voor dat er iemand is die het beleid en de regelgeving van de overheid, de zorgverzekeraars of de Raad van Bestuur vertaalt in voor jou begrijpelijke taal en de gevolgen daarvan voor je werk en de afdeling, maar ook iemand die daarin samen met jullie keuzes maakt en onderzoekt of het niet anders beter kan. Iemand die jullie stem vertegenwoordigt bij de Raad van Bestuur en daar voor jullie belangen en die van de patiënten, cliënten en bewoners opkomt en verdedigt. Iemand die samen met jullie bepaalt waar jullie met je afdeling of team naar toe gaan en jullie daaraan blijft herinneren, ook wanneer er soms lastige keuzes gemaakt moeten worden.

Stel je eens voor dat er iemand is die alle gegevens die jullie verzamelen bundelt, verwerkt, interpreteert, met jullie bespreekt en doorgeeft aan de administratie, die weet hoe jullie er financieel voorstaan en of er nog ruimte in het budget zit, die er voor zorgt dat je niet misgrijpt wanneer je incontinentiemateriaal nodig hebt en er voor zorgt dat de Technische Dienst een kapotte lamp vervangt of de radiotoren ontlucht, die de opknapbeurt van de afdeling regelt en coördineert zodat jullie en je patiënten, bewoners of cliënten er zo min mogelijk last van hebben en waardoor iedereen zich nog meer welkom voelt op de afdeling.

Blij met zo'n baas
Zou je dan niet ontzettend blij zijn met zo’n ‘baas’? Een ‘baas’ die door jou het gevoel te geven dat je welkom bent er voor zorgt dat je niet alleen jezelf verwelkomt maar ook je gasten dat gevoel kunt geven. 
 

DEEL DEZE POST

Facebook Twitter Blogger
blog comments powered by Disqus