Vad är Värdskap?
QUOTES OVER HOSTMANSHIP

Service is wat je geeft, Hostmanship is hoe je het laat voelen

CONTACT
Crailoseweg 22
1272 EV Huizen, Nederland

Telefoonnummer
035 524 74 20
info@hostmanship.nl
SOCIAL MEDIA
Afdrukken

Publiekzaken Smallingerland scoort een 8,44 op klanttevredenheid!

VERSCHENEN 30/10 11:46

Maandag 16 oktober 2017 was een heugelijke maar ook spannende dag voor de zes Gastheerschap-coaches van de Gemeente Smallingerland. Voor een volle raadzaal in het mooie Drachten deden zij voor meer dan 50 geïnteresseerde collega’s hun eindpitch. Deze pitch vormt de afsluiting van het Certified Host traject, dat zij de afgelopen tijd hebben doorlopen. In deze pitch vertelden zij enthousiast over wat zij in de afgelopen anderhalf jaar bij de afdeling Publiekzaken van de Gemeente Smallingerland op het gebied van Gastheerschap (Hostmanship) hebben gerealiseerd en wat zij de komende periode nog willen bereiken.

Klanttevredenheid
De resultaten van hun inspanningen zijn verbluffend. De beoordeling van het servicecentrum door externe klanten op basis van de NPS-score is gestegen van iets minder dan een 7 naar 8,44. Dit prachtige resultaat is niet alleen bereikt door veel aandacht te besteden aan het klantcontact maar ook door te investeren in de onderlinge samenwerking. De gastheerschapcoaches realiseerden een hecht team waarin de leden elkaar verwelkomen en de sfeer als een ‘warm bad’ wordt ervaren. Dit is zeker bij de klanten niet onopgemerkt gebleven.

Training
In het klantcontact is ook getraind op communicatievaardigheden. Zo organiseerde House of Hostmanship voor de medewerkers die aan de telefoon zitten een speciale Gastheerschap telefoontraining, waarin de uitgangspunten van Hostmanship in concrete vaardigheden werden vertaald en geoefend.

Vervolgstappen
Voor de coaches wacht nu de volgende grote uitdaging, namelijk het meenemen van de rest van de organisatie van de Gemeente Smallingerland. Ron Groothuis, de Hostmanship Specialist die dit traject begeleidde, wenste hen daar bij het uitreiken van de certificaten veel succes mee.

de Certified Hosts
Op de foto v.l.n.r. de gecertificeerde Gastheerschapcoaches Jan Wiegmink, Roeland van der Wijk, Liesbeth Buikema,  Bas Langezaal, Annie Gorter, Lutkse van der Veen en Hostmanship specialist Ron Groothuis

DEEL DEZE POST

Facebook Twitter Blogger
blog comments powered by Disqus