Vad är Värdskap?
QUOTES OVER HOSTMANSHIP

Service is wat je geeft, Hostmanship is hoe je het laat voelen

CONTACT
Crailoseweg 22
1272 EV Huizen, Nederland

Telefoonnummer
035 524 74 20
info@hostmanship.nl
SOCIAL MEDIA
Afdrukken

Wat iedereen zou moeten weten over Gastvrijheid

VERSCHENEN 4/8 0:0

Ruim 90% van de zorgaanbieders is er van overtuigd dat gastvrijheid gaat om aanpassingen van de vaardigheden van het personeel. Dit is een van de belangrijkste uitkomsten uit onderzoek, vorig jaar uitgevoerd door Welkom in de Zorg (Jaarbeurs Utrecht) onder 300 zorgaanbieders. 

75% van de ondervraagden zegt actief invulling te geven aan het thema Gastvrijheid. Ruim 16% geeft echter aan wel met het thema bezig te zijn maar er nog geen concrete invulling aan te geven terwijl de echte winst valt te boeken met meer bewustwording en een attitude- en mentaliteitsverandering van het personeel. 

Positief maar vaak vertekenend, is het idee van gastvrijheid. Want gaat het nou eigenlijk om?

We kunnen ons focussen op instrumentele zaken rondom gastvrijheid zoals het eten, het interieur en activiteiten, maar wat wil de klant eigenlijk? Slechts 46% van de ondervraagden zegt precies te weten wat de klant wil.

Eigenlijk weten we wel wat er gedaan moet worden, maar wordt gekozen voor de ‘makkelijke interventies’, zonder goed beeld van wat de klant wil.

Wij zijn niet verbaasd dat de ondervraagde organisaties zichzelf scoren met een 7,2 want nooit zal een klant je met een 9 beoordelen omdat je eten zo goed smaakt, er activiteiten zijn of je restaurant er zo mooi uitziet.

Een compliment gaat altijd over aandacht, een persoonlijk moment waarin de klant zich gewaardeerd, gezien en erkent voelt.

‘Behandel de ander zoals de ander behandeld wil worden’ gaat namelijk over aandacht. Gewoon aandacht, de eerste basisbehoefte van de mens. Naar elkaar luisteren, vragen wat de ander wil, ook horen wat soms niet gezegd wordt en daarop inspelen. 

Winst valt te boeken met meer bewustwording en een attitude- en mentaliteitsverandering van het personeel.

Dit onderzoek maakt duidelijk dat juist dít hetgeen is waar de gemiddelde organisatie nog aan wil werken en als een grote uitdaging ziet. Het concreet maken  ‘hoe’ je invulling geeft aan de mentaliteitsverandering. Hoe luister ik dan écht? Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn personeel hier dagelijks concreet invulling aan geeft en ik dit terug zie in mijn scores? 

Personeel in het primaire proces terug in hun kracht zetten om deze attitude tot uiting te brengen en te doen waar zij goed in zijn, 9’s scoren bij de klant, voldoening halen uit je werk en daar trots op zijn dat is waar het om draait want daarmee creëer je tevreden klanten. Dat je processen daaromheen op orde zijn, dat is een randvoorwaarde.

Wij ondersteunen en begeleiden u graag in het bereiken van uw doelstelling. Neem contact met ons op voor meer informatie via info@hostmanship.nl of bel ons op 035 5247420

DEEL DEZE POST

Facebook Twitter Blogger
blog comments powered by Disqus