Ron Groothuis

Wat is het mooi om mensen in hun kracht te zien! Wanneer ze stralen van energie, in verbinding zijn met zichzelf, collega’s en klanten, en elke dag het beste van zichzelf zijn en geven. Wat is het fantastisch om te zien hoe met kleine dingen en een minimale inspanning klanten gasten worden en het werk niet meer als werk voelt.

Wat zou het mooi zijn wanneer organisaties en bedrijven er niet meer alleen zijn om winst te maken of producten of diensten te leveren, maar om het beste uit hun medewerkers te halen om zo het beste aan hun klanten te bieden. Met behulp van de praktische Hostmanshipfilosofie wil ik daar een bijdrage aan leveren. 

Vanuit mijn jarenlange ervaring als manager, docent en innovator in de (ouderen)zorg doe ik dat graag in de zorg. Maar ook in gemeenteland, het onderwijs en andere branches voel ik me uitstekend thuis. Ik spreek en versta de taal van het midden- en hoger management en beweeg mij bij voorkeur op tactisch en strategisch niveau. Op die niveaus maar ook op het operationele niveau ben ik de inspirator, de creator, de ontwikkelaar, de innovator en de initiator.  

Wat ik meeneem is een hbo-opleiding tot docent en in management voor onderwijs, een hbo master Supervisiekunde, een mini-master MBA, een registratie als MBTI-trainer, bijna 25 jaar ervaring als trainer voor de hoger- en middenkaderopleidingen van ISBW/NCOI en Elsevier, meer dan 29 jaar ervaring als docent, opleidingsfunctionaris, HR-manager, zorgmanager, locatiemanager, manager innovatie & communicatie en MT-lid, diverse publicaties op het gebied van management, sociale vaardigheden en toegepast rekenen, en een schat aan aantoonbare ervaring op het gebied van zorg- en onderwijsvernieuwing.  

Bij de Hostmanship Group heb ik in de afgelopen jaren vele inspiratiesessies voor grote en kleine groepen verzorgd en trajecten begeleid bij onder meer de Koninklijke Marechaussee, het Groene Hart Ziekenhuis, het Orthopedisch Centrum Oost Nederland, de gemeente Roosendaal, de gemeente Rheden, de gemeente Fryske Marren, Dienst Justitiële Inrichtingen, de Zwolse Theaters, de gemeente Werkendam, Liandon, de gemeente Almere, Woon Zorg Net en de gemeente Arnhem. 

 

Ron@hostmanship.nl

06 101 836 47