Odette Hoogland

Iemand schreef ooit op een kaart:

'Op de wereld gezet om mensen gelukkig te maken'.

In de afgelopen jaren heb ik nog vaak aan deze woorden terug gedacht. Toen vond ik ze vooral inspirerend, nu hebben ze een grotere betekenis gekregen en vertalen ze wat ik kan doen als Hostmanship specialist. Ik geloof in de kracht van een mens, in wat we kunnen betekenen voor elkaar.  Voor onszelf, de mensen om ons heen, elkaar als collega, voor het team waarmee we dagelijks werken, voor een organisatie...

Ik geloof ook dat het belangrijk is dat we DOEN, dat we proberen, soms vallen en weer opstaan. De eerste keer dat ik van Hostmanship hoorde zei een kritische zaal professionals: “What's new, dat horen we toch te doen, doen we toch al, dat is toch niet zo moeilijk?” En ik was het deels eens! Maar over het DOEN, het niet alleen mooi vinden, erin geloven of je erdoor laten inspireren, maar dan ook echt toepassen, daar had ik mijn bedenkingen over. Ik werd  zelf eerst klant van de Hostmanship Group en nu is het precies daarin dat ik gericht kan adviseren en ondersteunen. Ik heb ze al gezien, organisaties, plekken, teams, mensen die aan Hostmanship DOEN en ik zal ze nooit meer vergeten! Ik kom bij ze terug, keer op keer, zoek ze op, vertel over ze tegen anderen en we helpen en inspireren elkaar.

DOEN betekent voor mij  vooral  doen waar je voor staat. Wat je uit wilt dragen, waar je aan wenst te gaan werken als mens, team, in een organisatie. Ik geloof ook dat een kleine stap een groots effect kan hebben, als je hem maar zet. Een allereerste kleine maar o zo belangrijke stap; geloof er eerst echt zelf in, droom ervan!

Binnen de Hostmanship Group, leid ik mensen op met ons Certified Host programma en begeleid ik ze,  soms in kleinere groepen, soms individueel. Ik  inspireer en leer ze over Hostmanship,  hoe je dit zelf kunt leven en vervolgens kunt toepassen en meenemen in je  organisatie. Ik verzorg de opleiding tot Certified Hostmanship Coach bij ons op kantoor of 'in company' en ondersteun middels coaching on the job in het verder blijven 'doen'. Wanneer wij werken met MBTI, dan is dit gekoppeld aan een coachingsvraagstuk: op team- of op individueel niveau en zoeken we hiermee de verbinding met het leren 'verwelkomen van jezelf en elkaar'. Het is in coaching op Hostmanship waar mijn kracht ligt.

Mijn achtergrond en werkervaringen verraden een divers pad in hoe ik tot het werken met Hostmanship gekomen ben, maar het voelt als een meer dan passende jas die ik elke dag met een gelukkige glimlach aan mag trekken en waarmee ik hoop een hele kleine bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van een welkome wereld.  

 

odette@hostmanship.nl

06 53226390