Maurits van den Bosch

Een gastheer in hart en nieren, met een flinke dosis werk- en levenservaring, een gulle lach en twinkelende ogen. Al ruim twintig jaar houdt Maurits van den Bosch zich als trainer bezig met het borgen van gastvrijheid in organisaties. Zijn ruime ervaring ligt vooral in de horeca en retailbranche. Juist het borgende en duurzame karakter van de Hostmanship filosofie sprak hem erg aan toen hij ermee kennismaakte. 

Maurits komt goed tot zijn recht als het gaat om het verbeteren van het directe klantencontact. Zijn kracht ligt er in mensen mee te nemen in een verandertraject, ook als er in eerst instantie wat weerstand is of lijkt te zijn. Weerstand mag er zijn bij verandering, vindt hij. Maurits gelooft erin dat het boven alles erg leuk is om Host te zijn. Niet alleen zorgt het voor blije gasten, je wordt er zelf ook echt blij van.

Hoe kun je als organisatie blijvend gastvrij zijn naar je klanten?

Hostmanship begint bij het goed zorgen voor jezelf en je team. Hou elkaar maar een spiegel voor. Het gaat niet om goed of fout, het gaat om het effect van je gedrag op je klant. Je moet medewerkers faciliteren in het borgen van Hostmanship binnen je team. Zo kun je als organisatie blijvend gastvrij zijn naar je al je klanten.

Als we elkaar snappen, hoeven we niet meer te oordelen en vinden we elkaar vanuit begrip.

Als echt gevoelsmens vindt Maurits verbinding en integriteit heel belangrijk. ‘Het gaat erom dat we begrip voor elkaar kunnen opbrengen. Als we elkaar snappen, hoeven we niet meer te oordelen en kunnen we elkaar vanuit begrip vinden.’ Zijn creativiteit en gevoel voor theater zie je terug in zijn werkvormen. Zo organiseert hij regelmatig trainingsevents over klantgerichtheid en zelfs een theaterprogramma, dat doorspekt is met zelfgeschreven liedjes en sketches. Zijn passie voor Hostmanship stopt ook niet na werktijd; deze actieve Host is ook nog lijsttrekker in zijn gemeente een heeft als motto: we gaan voor een gastvrije gemeente.

Wil je met Maurits van gedachten wisselen? Dat kan via maurits@hostmanship.nl of via 06-50 22 70 99