Marian van Soest

Vanuit haar jarenlange HR ervaring, maar zeker ook in haar laatste functie als Hoofd Recruitment bij een grote bank, weet Marian van Soest hoe belangrijk een positieve cultuur is voor de betrokkenheid van de medewerkers.

Goed werkgeverschap en de juiste bemensing, daar gaat het om. Zien we de mens achter de functionaris? Hoe gaan we om met onze sollicitanten, die ze met een knipoog ‘solliciklanten’ noemt. In deze krappe arbeidsmarkt is het vinden en binden van de juiste mensen een onderscheidende en belangrijke troef voor bedrijven om succesvol te zijn. Voelen mensen zich welkom in het bedrijf? Want als dat niet zo is, hoe kunnen we dit gevoel dan oprecht op onze klanten overbrengen? 

In de Hostmanship filosofie ervaart Marian duurzame bouwstenen voor een oplossing op deze vragen. Hostmanship draagt bij aan goed werkgeverschap. Duurzaam wordt het als deze filosofie door het hele bedrijf zichtbaar en voelbaar wordt. Niet alleen naar buiten, maar ook in de interne cultuur, inrichting,  HR-instrumenten en processen. Dat gaat natuurlijk niet van vandaag op morgen. Kleine creatieve aanpassingen om dit te bereiken zijn haar kracht.

Marian houdt van ‘tweaken.’

Net iets anders kijken naar je manier van werken. Het vanuit een andere positie zien. Ze streeft er altijd naar om vanuit het perspectief van de ander te kijken. Hoe zou ik behandeld willen worden in zo’n situatie? Een vraag die ze zichzelf vaak stelt omdat in het antwoord vaak de oplossing ligt. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn daarbij belangrijke waarden voor haar.

Ze gelooft in mensen en stapsgewijze verandering, deze rasoptimist. Ook op de sportschool, waar ze een avond per week Spinning en Core-training geeft, vanuit het motto: Find the champion within.

Je kunt in contact komen met Marian via marian@hostmanship.nl of 06-51 19 05 29